Dirigent

Mag ik mij even voorstellen?
Mijn naam is Marjana Butko. Ik werd geboren op 14 mei 1982 in Vitebsk
(Wit-Rusland). Ik ben begonnen met pianospelen tussen mijn 5e en 6e jaar. Toen ik 6 jaar was ging ik naar de muziekschool in mijn woonplaats alwaar
ik de eerste publieke optredens deed. In 1996 deed ik mee aan de eerste internationale wedstrijd  “Muziek van hoop” in Gomel , waar ik de 4e prijs won. Dat resulteerde in vele uitnodigingen om mee te werken aan concerten.
In 1997 heb ik de 1e prijs gewonnen met een competitie in mijn geboortestad. Vervolgens ging mijn carrière verder op een gespecialiseerde muziekschool opgericht door het Wit-Russisch Staatsconservatorium in Minsk voor hoogbegaafde kinderen.
Hier studeerde ik af bij professor Natalja Ivanovna Tashilina. In 1999 heb ik aan een internationaal “Chopin” concours meegedaan en won daarmee de 4e prijs . Daar ontmoette ik Prof. Igor Olovnikov en ben ik zijn lessen gaan volgen. In 2001 ben ik Cum Laude afgestudeerd en vervolgde ik mijn opleiding in Stockholm bij Mats Widlund. In 2004 ben ik begonnen met de Bacheloropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij David Kuyken. En tussen 2007 en 2009 heb ik mijn Masterdiploma gehaald.
Hierna volgden vele optredens in Nederland als concertpianiste.
Sinds april 2015 dirigeer en begeleid  ik  “Hosanna in Excelsis” uit Rijsenhout.