Dirigent

Mag ik mij even voorstellen. Mijn naam is Marjana Butko en werd geboren op 14 mei 1982 in Vitebsk (Wit-Rusland). Ben begonnen met pianospelen tussen mijn 5e en 6e jaar. Toen ik 6 jaar was ging ik naar de muziekschool in mijn woonplaats waar ik de eerste publieke optredens deed.
In 1996 ging ik naar de eerste internationale wedstrijd “Muziek van hoop” in Gomel en won de 4e prijs. Hierna volgde er veel uitnodigingen concerten. In 1997 heb ik de 1e prijs gewonnen met een competitie in mijn geboorte stad. Hierna ging het verder op een gespecialiseerde muziekschool opgericht door het Wit-Russisch Staats conservatorium in Minsk voor hoogbegaafde kinderen. Hier studeerde ik bij Prof. Natalja Ivanovna Tashilina.
In 1999 aan een internationaal “Chopin” concours meegedaan en won de 4e prijs . Daar ontmoette ik Prof. Igor Olovnikov en ben zijn lessen gaan volgen.
In 2001 Cum Laude afgestudeerd en vervolgde mijn opleiding in Stockholm bij
Mats Widlund. 2004 begonnen met Bachelor opleiding aan het Conservatorium van A’dam bij David Kuyken. En tusssen 2007 en 2009 de Master degree gehaald. Hierna vele optreden in Nederland.
Nu dirigeer ik “Hosanna in Excelsis” uit Rijsenhout.